En iyi Tarafı Yangın Merdiveni Kapısı
Wiki Article
Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoğu kez sınai tesislerde dü farklı düzı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu tedariklemek için kullanılmaktadırlar.
Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine rabıtalı olarak değişir.
Yangın yahut evgin hava vakalarında binalardaki insanoğluın kolaylıkla tahliye edilmesi bâtınin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.
Dolgular ile kapı tıngırluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda basitçe açılacak şekilde yangın kapısı emniyet kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.
Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi ciğerin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup titreyişya vesile vermemesi bâtınin kapatılmalıdır.
Yangın merdivenini tamamlayan unsurlardan bir tanesi pekâlâ ki baplardır. Bu kapılar 360 derece ısıevet dayanıklı üretilmekte ve yangın merdivenlerini 60 ve 90 dakika arasında güvende tutmaktadır. Bunun sebebi kapıların genleşmeye reva halde üretilmeleridir.
You hayat email the site owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.
Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları dair tüketicileri ikazyor ve uygun fiyatlı bir yangın kapısının kalitesi dair şüpheleri olabileceğini belirtiyor.
Sırça yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, kadeh malzemesinden mefultır ve genellikle modern binalarda kullanılır.
Yangın kapıları yalnızca acil durumlarda binadan kaçışı tedarik etmek değil, aynı zamanda yangın üzere durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha kabilinden yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu baplar özelliklerine gereğince yanmadan 120 dakikaya kadar dayanabilirler. Kötü sızdırmayan yangın bapsı zehirlenmelerin önüne geçer. Ivedi çıkış bapları olarak da anılan bu kapıların tasarrufı sadece hoppadak her binada zorunludur. Dayanıklılığı sebebiyle yangının yayılmasını makul bir süre engelleme özelliği olan yangın bapları itfaiyenin ulaşma süresine denli dakika kazanmanızı katkısızlar.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık mimarilıp bu noktadan horya eğimi 50 dereceden henüz zait olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olanaklı bileğil ise, yerden 3 m yukarıda Yangın Çıkış Kapısı bitirilebilir.
Yaşama Zayiatını Önleme: Yangın çıkış bapları, yapı sakinlerinin hızlı tahliyesini sağlayarak emanet kayıplarını en aza indirir.
Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının makul bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.
Kaliteli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlamlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya girizgâhine yardımcı olacaktır.